ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ





Καλησπέρα σας!

     Θα  ήθελα να σας ενημερώσω πως προσλήφθηκε ψυχολόγος στο σχολείο μας μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ

«ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ 

ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ».

Η ψυχολόγος μας λοιπόν, η κα Καμινιώτη Νικολέτα, θα παρευρίσκεται στο σχολείο μας κάθε Δευτέρα και ώρες 10:00-13:00.

     Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση, η συμβουλευτική και η ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας, ήτοι μαθητές με και χωρίς ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εκπαιδευτικοί, γονείς και άλλοι εμπλεκόμενοι, ώστε να αποκτήσουν εκείνες τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διαχειριστούν αποτελεσματικά κρίσιμες και απρόβλεπτες καταστάσεις, όπως η πανδημία του COVID-19. Μεταξύ άλλων, η ψυχολόγος θα μπορεί να μπαίνει στη τάξη για παρατήρηση και υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικο-συναισθηματικής αγωγής και πρωτογενούς πρόληψης σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς σε επίπεδο ομάδας. Θα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε γονείς και εκπαιδευτικούς όταν υπάρχει αντίστοιχο αίτημα. Θα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά κατόπιν της σύμφωνης γνώμης των γονέων/κηδεμόνων ή εχόντων την επιμέλεια ή ασκούντων την γονική μέριμνα. Θα διαμορφώνει ψυχολογική εκτίμηση για τους μαθητές και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους και θα έρχεται σε επικοινωνία με ψυχολογικές και κοινωνικές υπηρεσίες προκειμένου να υπάρχει διασύνδεση με τη σχολική κοινότητα όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

   Οι συναντήσεις με τους γονείς μπορούν, αφού προηγηθεί τηλεφωνική συνεννόηση με το σχολείο, να πραγματοποιηθούν δια ζώσης, με ραντεβού, στο χώρο του σχολείου αλλά και διαδικτυακά, δεδομένων των συνθηκών της τηλεργασίας. Σε επόμενο μήνυμα θα σας σταλεί ένας σύνδεσμος στον οποίο θα μπορείτε να επικοινωνείτε με την ψυχολόγο στη webex κατόπιν προγραμματισμού μιας συνάντησης για συμβουλευτική όποιων ζητημάτων σας απασχολούν.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ Reviewed by 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη Ρέντη on 1:17 μ.μ. Rating: 5
Από το Blogger.