ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ

 



1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ.Ι.Ρέντη                             Άγιος Ιωάννης Ρέντης 9/9/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ

Αγαπητοί γονείς ,

o καθιερωμένος αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2022-23 θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 09:30 π.μ.  με την παρουσία όλων των μαθητών/τριών του σχολείου καθώς και όσων γονέων/κηδεμόνων  επιθυμούν να παραβρεθούν .

Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στη σχολική μονάδα στις 9.15 π.μ. και θα παραμείνουν σε αυτήν έως και την πραγματοποίηση του αγιασμού ( 09:30 – 10:00 π.μ ).

Η αποχώρηση όλων των μαθητών θα γίνει στις 10.00 π.μ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε από το Υ.ΠΑΙ.Θ. η χρήση της μάσκας από τους μαθητές/τριες στο σχολείο είναι προαιρετική και δε θα πραγματοποιείται ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) παρά μόνο σε περίπτωση συμπτωμάτων. Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, εφαρμόζονται τα μέτρα απομόνωσης που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό, δηλαδή παραμονή σε απομόνωση επί πέντε ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα. Μετά την πάροδο πέντε ημερών απομόνωσης και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, διακοπή απομόνωσης. Επιστροφή στο σχολείο με υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

Για τους μαθητές που μετακινούνται από την Αγία Άννα ενημερώνουμε ότι το λεωφορείο (Νέο  γραφείο: Μαυρογιαννάκης Γιώργος) θα βρίσκεται: Στη στάση της Π.Ράλλη (περίπτερο) στις 09:00 π.μ.  και στη στάση της Αγίας Άννης (3ο Νηπιαγωγείο) στις 09:05 π.μ. Η επιστροφή των μαθητών της Αγίας Άννας θα γίνει στις  10.00 π. μ. από το σχολείο, προς τη στάση της Αγίας Άννης πρώτα και τη στάση της Π.Ράλλη (περίπτερο, όπως πέρυσι) μετά.

Η υποδοχή των μαθητών της Α’ Τάξης θα γίνει από τις δασκάλες των δύο τμημάτων στην είσοδο της αυλής του σχολείου 09.15 - 09.20 π.μ.

Την ημέρα του αγιασμού θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της εβδομάδας (πρωινή ζώνη, πρωινό πρόγραμμα, ολοήμερο), καθώς περιμένουμε και άλλους εκπαιδευτικούς στο σχολείο μας.

Από την Τρίτη 13/9/2022 το σχολείο θα λειτουργεί με πλήρες πρωινό ωράριο (8:15 - 13:15), χωρίς όμως Πρωινή Ζώνη (7.00 – 08.00) και Ολοήμερο. Την ημέρα αυτή (Τρίτη 13/9/2022) τα παιδιά θα έρθουν στο σχολείο με τις σχολικές τους τσάντες και θα παραλάβουν τα βιβλία τους.

Τέλος σας υπενθυμίζουμε την προσκόμιση του ΑΔΥΜ για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής για τους μαθητές της Δ΄  τάξης και για όσους μαθητές της  Α΄ τάξης  δεν το έχουν φέρει ακόμη.   

Καλή σχολική χρονιά σε όλους μας, μικρούς και μεγάλους,  με υγεία και πολλά χαμόγελα !!!

Θανάσης Φιλιππίδης

Δντής 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγ.Ι.Ρέντη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ Reviewed by 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη Ρέντη on 1:36 μ.μ. Rating: 5
Από το Blogger.